Moje ostatnie wpisy

  •   :: Mam zepsuty komputer, nie mam jak tu wchodzic, przepraszam Was wszystkich:-*
zdjecie to moje dzielo

    145 miesięcy temu

  • 81  :: Smile
 
&nbs<br />p;
Dawno nie dodałam "tematyczne notki", więc postanowiłam się po

    145 miesięcy temu

  • 80  :: Jesteśmy młodzi, piękni. Pełni zapału i tego optymizmu, kt&oacute;rego nikt nam nie zabierze. I

    146 miesięcy temu

  • 79  :: Tak mi się to zdjęcie kojarzy z Titanikiem.

Myślę, że jestem gotowa, by przeżyć koniec świata. A ta

    146 miesięcy temu

  • 79  :: A oto szanowny pan łabędź. Przywitajmy go oklaskami ;)
No więc to jest moja najnowsza pasja- origami

    146 miesięcy temu

  • 79  :: Doszłam do wniosku, że mam ładne nogi^^ LOL xD Na tym zdjęciu oczywiście ;)
Ten brak kreatywności mn

    146 miesięcy temu


Albumy

Aby wykonać akcję musisz się zalogować.

Jeżeli nie masz jeszcze konta zarejestruj się.

Aby wykonać akcję musisz się zalogować.

Jeżeli nie masz jeszcze konta zarejestruj się.

32

Album: Przepisy  

32

Aparat: NIKON CORPORATION - EXIF
Model: NIKON D5000
Przysłona: f/5.0
Ogniskowa: 34.0mm
Naświetlanie: 1/80s
ISO: 640

Wyślij na komórkę

Odkąd wróciłam z Hiszpanii dopadła mnie jesienna chandra. Może troszkę za wcześnie, ale cóż. A jak każdy dobrze wie, nic nie poprawia tak humoru jak coś słodkiego. Dlatego dziś postanowiłam dać Wam przepis na hiszpańskie churros (czyt. ciurros). Ciastka z tego przepisu będą się trochę różnić od tych prawdziwych, myślę, ze głównie dlatego, ze w Polsce "nie stać" nas, by ciastka piec na oliwie z oliwek i robi się to po prostu na oleju. Jednak, mimo iż odrobinę różni się od oryginału, gdy raz zje, będzie się chciało to jeść na okrągło. Hiszpanie jedzą je z gorącą czekoladą, ale jak dla mnie jest to tak słodkie, że nie zjadłabym tego ze słodką czekoladą, ale kwestia gustu ;) A oto przepis:

Potrzebne Ci będą:
- 60 g masła

- 1/4 łyżki soli

- 280 g mąki tortowej

- 3 jajka

- 500 ml wody

- olej do smażenia


Do rondla wlewamy odmierzoną wodę, dodajemy masło oraz sól. Kiedy masło się rozpuści, a mieszanka  zagotuje, należy zmniejszyć gaz do minimum i stopniowo dodawać do mąkę, cały czas mieszając (najlepiej użyć miksera lub rózgi). Następnie masę ściągamy z palnika, jajka wybijamy do miski i mieszamy widelcem, a następnie stopniowo dodajemy je do masy i energicznie mieszamy. Tak przygotowane ciasto jest gotowe do smażenia. Najlepiej nakładać ciasto do rękawa cukierniczego z końcówką w formie gwiazdki i wyciskać paluchy na gorący olej. Smażymy je na złoty kolor z obu stron, podobnie jak chrust. Po  usmażeniu wykładamy churrosy na papierowy ręcznik i posypujemy cukrem, zjadamy jeszcze ciepłe,

Link do wpisu:

Komentarze

buba
155 miesięcy temu

Trudno się przestawić - tam ciepło, słoneczko grzało, a w Polce zimno i ponuro. Brr :)
Baaardzo smakowicie to wygląda. Mniaam :-)
A przepis muszę sobie zapisać i na pewno wypróbuję :-D

buba: Trudno się przestawić - tam ciepło, słoneczko grzało, a w Polce zimno i ponuro. Brr :) Baaardzo smakowicie to wygląda. Mniaam :-) A przepis muszę sobie zapisać i na pewno wypróbuję :-D

odpowiedz

Reklama
155 miesięcy temu

Dodaj komentarz

nick/imię:

Zaloguj się, jeśli masz już konto.
Zarejestruj się za darmo, jeśli go nie posiadasz.

treść komentarza:

Komentuj

Poleć to zdjęcie znajomym

32  :: Odkąd wr&oacute;ciłam z Hiszpanii dopadła mnie jesienna chandra. Może troszkę za wcześnie,

Podaj swój adres e-mail

Podaj adresy e-mail znajomych

Napisz wiadomość

Przepisz kod z obrazka:

 

Znajomi

W każdym razie mamy do siebie jakąś słabość, to jest ważne

; *********

Slayer

Słoneczny kwiat ;)

Pozostałe (24)

Ostatnie komentarze

Otrzymane|Napisane

  • brak

Ostatnio odwiedzili